iphone 6 standaard

Standaard high copy scherm

Een standaard scherm wordt ook wel een copy scherm genoemd. Er zijn fabrieken die schermen maken voor Apple. Ze leveren de schermen ook aan andere partijen. Omdat deze schermen niet rechtstreeks aan Apple worden geleverd mogen ze ook niet als origineel Apple product worden genoemd. Echter ze komen uit dezelfde fabriek. Er zijn echter wel veel verschillende soorten copy schermen op de markt. Dat komt omdat er ook veel andere fabrieken zijn die deze schermen produceren. Je kunt daardoor ook heel moeilijk de ene copy scherm met de ander vergelijken als we alleen kijken naar het LCD.  Maar een scherm bestaat niet alleen maar uit een LCD.   Belangrijke onderdelen van een scherm die bestaat uit:

  • Glasplaat
  • LCD
  • Frame rand

  Deze drie onderdelen vormen samen een iPhone scherm. De kwaliteit van een copy scherm is altijd iets van een minder hoge kwaliteit dan van een iPhone scherm van A+ kwaliteit. Als je zoekt zul je ook veel verschillende prijzen vinden van deze copy-schermen, juist door die grote verschillen in de kwaliteit van de verschillende onderdelen. iFixx gebruikt de hoogste kwaliteit copy schermen. Deze schermen zijn nagenoeg hetzelfde als het origineel en helemaal prima! Je kunt met het blote oog het verschil met een refurbished scherm nauwelijks waarnemen.

iphone 6 A+ kwaliteit

Een A+ kwaliteit scherm (OEM)

Een A+ kwaliteit scherm is een scherm met de hoogste kwaliteit. Dit scherm komt het meest in de buurt van het origineel scherm en daarom ook ietsjes duurder als de high-copy scherm. Het scherm is ontstaan uit een origineel scherm van Apple. Dit houdt in dat een oud origineel Apple scherm wordt gerecycled (het LCD) tot een nieuw scherm. Het kapotte glas wordt samen met de frame rand verwijderd. Daarna wordt het scherm goed schoongemaakt en wordt er een nieuwe glasplaat en een frame op het scherm gezet (het oude LCD wordt dus opnieuw gebruikt).

 

De touch functie van het scherm zit in het LCD en daarom is het ook zo belangrijk dat het LCD van de hoogste kwaliteit is. Bij een A+ kwaliteit scherm wordt het LCD gebruikt van een origineel Apple scherm en zal nagenoeg hetzelfde functioneren als een origineel scherm van Apple.  Je hebt daarom geen origineel Apple scherm, maar een hergebruikt Apple LCD, met een nieuwe glasplaat en een nieuwe frame rand. Dit proces wordt niet door Apple gedaan, maar door andere fabrieken en daarom mag het niet “origineel” heten, maar wordt het een A+ scherm genoemd. Deze iPhone schermen (A+ kwaliteit) zijn de beste schermen die op de markt verkrijgbaar zijn en die iFixx ook gebruikt voor de A+ kwaliteit scherm reparatie.